Etusivu Yhdistys Hallitus ja toimihenkilöt Kangaslammen alue Alueen palvelut Hinnat ja
matkustajailmoitus
Yhteystiedot Kuva-albumi
SFC-Kangaslampi, Nastola

Järjestyssäännöt (20.3.2019)
(Klikkaa tästä)

Yleistä

Nastolan alueen puhelinnumeroita (linkki)

Turvavälit alueella (pdf): Liite

Alueella on nestekaasun myynti (linkki).

Lasten leikkipaikka

Trampoliinin säännöt (pdf): Liite

Tekemistä

Retkeily ja patikointi: Kangaslammen ja Nastolan alueelta löytyy jokaiselle sopivia reittejä. Heti alueelta alkavat hyvät polut syvälle päijät-hämäläiseen korpimaastoon. Lähimaastossa on useampi kota, johon voi mennä tulistelemaan ja rohkeimmat vaikka yöpymään. Nastolan alueen ulkoilureiteistä on lisää tietoa Nastolan kunnan sivuilla.

Marjastus ja sienestys: Ei tarvitse mennä merta edemmäs kalaan, koska jo alueen laitamilla on runsaasti mustikkaa ja vadelmaa. Syksyisin lähimaastosta saa talteen talven varalle tai heti käytettäväksi monenlaisia sieniä mm. korvasieniä, suppilovahveroita ja kantarelleja.

Veneily ja melonta:
 Yhdistyksellä on Isokukkasen järven rannassa oma soutuvene, jota saa lainata vapaasti. Tarvittaessa myös perämoottori löytyy. Käytettävissä on myös intiaanikanootti, jota saa lainata myös Isokukkaselle, tai vaikka jokimelontaretkelle kohti Kymijokea. Melontareiteistä voi lukea lisää Nastolan kunnan kotisivuilta. Tarkemmat ohjeet veneen ja kanootin lainaamisesta ovat Kangaslammen toimistossa.

Kalastus: Omasta lammesta voi aina yrittää onneaan, mutta Isokukkasen puolelta löytyy jo useita hyviä kalapaikkoja. Kalastusluvaksi riittää Valtion kalastuksenhoitomaksu ja Etelä-Suomen läänin läänikohtainen lupa. Hyvä onkipaikka on Isokukkasen ja Pikkukukkasen järvien välisellä sillalla.

Hiihtäminen: Pajulahden upeat hiihtoladut ovat vain muutaman sadan metrin päässä Kangaslammelta.

Nähtävyydet: Nastolassa ja sen lähialueella on paljon nähtävää ja koettavaa. Lahdessa on useampi mielenkiintoinen museo, kuten esim. hiihtomuseo. Sibeliustalo on itsessään myös näkemisen arvoinen. Nastolassa kannattaa vierailla ainakin Immilän myllyllä, joka on vajaan 10 km päässä Kangaslammelta.

Lapsille ja lapsiperheille: Kouvolan Tykkimäki on reilun 50 km päässä Kangaslammelta. Lahdessa Launeen perhepuisto on oiva vierailukohde, jossa saa vietettyä kokonaisen päivän. Perhepuisto on ilmainen. Kangaslammen lähistöllä on useita lapsiystävällisiä uimarantoja. Kirkonkylän uimarannalle on matkaa n. 4 km. Orimattilassa 30 km päässä on kotieläinpuisto ja se on myös hyvä koko perheen retkikohde.